RU
EN
NL

Assortiment

Zacht- en steenfruit

Kersen

Kersen behoren tot de steenvruchten. In het vruchtvlees bevindt zicht een steenachtige pit. Bij kersen wordt er onderscheidt gemaakt tussen de zure kersen, die vooral machinaal worden geoogst en bestemd zijn voor de verwerkende industrie, en de zoete kersen. Bij de zoete kersen gaat het onder andere om de volgende rassen:

  • Vanda: Grote enigszins gevlekte helder- tot donkerrode vruchten met een zeer goede smaak.
  • Kordia: Grote hartvormige diep donkerrode vruchten met een goede bewaarbaarheid en een zeer goede aromatische smaak.
  • Karina: Zeer productief ras met grote roodbruine vruchten met tamelijk lange vruchtsteel.
  • Regina: Grote tot zeer grote diep donkerrode vruchten met lange vruchtsteel met een goede smaak.

Pruimen

Pruimen zijn steenvruchten met zacht vruchtvlees. Een pruim is eivormig en de kleuren lopen uiteen van blauwzwart tot rood en geel. Pruimen kunnen met schil geconsumeerd worden. De smaak varieert van lekker zoet tot zoetzuur of aangenaam zuur. Enkele bekende rassen zijn:

  • Opal: Middelgrote vruchten, roodblauw op gele ondergrond met een zeer goede smaak.
  • Monsieur Hâtif: Behoorlijk grote ovale roodpaarse vruchten, vruchten smaken goed met een heel specifiek eigen aroma.
  • Jubileum: Zeer grote ovale roodpaarse vruchten. Smaakt goed als de vrucht volledig rijp is.
  • Reine Victoria: Grote langwerpige vruchten, met een rode kleur op een gele ondergrond. De smaak is prima.

Aardbeien

Aardbeien hebben de bijnaam zomerkoninkjes. In de zomermaanden zijn er dan ook volop aardbeien bij Fruitveiling Zuid-Limburg verkrijgbaar. Aardbeien hebben een heerlijke zoete smaak. De meest geteelde rassen zijn Elsanta, Portola en Florina.

Bramen

Bramen zijn familie van de aardbei. Bramen zijn zachtzoete vruchten met een kenmerkend aroma. Het vruchtvlees van de braam is zoet en sappig.

Rode Aalbessen

Rode Aalbessen hebben een klein kroontje en hebben een doorsnede van een kleine centimeter. Aalbessen groeien in trossen. De aalbes smaakt zuur tot zoetzuur.